Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Plány na kolonizáciu Marsu spoločnosťou SpaceX sú už dlho známe. Elon Musk, CEO SpaceX, teraz objasnil bližšie detaily ako si predstavuje život prvých kolonizátorov Červenej planéty.

Hoci sa zdá byť obsadenie Marsu človekom zatiaľ ako nereálna predstava, spoločnosť SpaceX usilovne pracuje na riešeniach, ktoré pomôžu túto planétu kolonizovať. Život na povrchu ale nebude jednoduchý, no aj na tento problém má Musk riešenie, ktoré poodhalil v rozhovore pre Popular Mechanics. Základňa na Marse má mať podľa jeho tvrdení priateľskú atmosféru a bude na nej možné pestovať jedlo alebo voľne sa prechádzať v parku pod kupolou bez skafandru.

Zobraziť celú galériu (0)
Kolónia na povrchu Marsu, ako si ju predstavuje spoločnosť SpaceX. Zdroj: SpaceX

Pre vonkajšiu zábavnú atmosféru bude potrebná sklenená kupola s parkom, kde by sme sa mohli prechádzať bez obleku. Nakoniec, ak pretvoríme planétu, budeme môcť chodiť bez obleku všade. Ale povedzme si, že najbližších 100 a viac rokov budeme musieť využiť len sklenenú kupolu.“ – vyjadril sa Elon Musk.

Kolonizátori si tiež budú musieť vyrábať vlastné potraviny, ktoré môžu dopestovať pomocou hydroponického systému pre rast výživnej zeleniny. Takáto futuristická budúcnosť vyzerá naozaj ohromujúco, no reálnych výsledkov sa dočkáme až o niekoľko ďalších rokov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú