Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Budúcnosť ľudstva ostáva neistá. Populačný „boom“ sa môže skončiť v najbližších rokoch a nasledujúce dekády a prinesú problémy so starnutím a klesaním celosvetovej populácie, informuje Futurism. Tieto tvrdenia prezradil Elon Musk v príspevku na Twitteri, kde poukázal na najväčšie demografické problémy, ktoré majú ľudstvo čakať už o 30 rokov.

Poprvýkrát sa Elon Musk vyjadril k populačným problémom ešte v roku 2017, kedy podotkol, že ľudstvo sa rúti do kolapsu, čomu však môžu ešte niektorí kompetentní zabrániť. Táto známa osobnosť a riaditeľ niekoľkých technologických spoločností sa opäť vyjadril k situácii v reakcii na príspevok stránky World of Engineering na Twitteri.

Podľa Muska budú totiž o 30 rokov najväčšími problémami pre ľudstvo starnutie a rozpory medzi demografickými údajmi. Svet tak môže podľa týchto odhadov vyzerať o pár desiatok rokov ako obrátená pyramída a na Zemi bude zrejme žiť viac starých ako mladých ľudí, čo spôsobí značné populačné problémy, ktoré sa odrazia v mnohých oblastiach života.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú