Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

SpaceX toho za posledné dni dokázalo naozaj veľa. Po úspešnom pripojení modulu Crew Dragon k ISS prezradil CEO spoločnosti nový cieľ, ktorý siaha ešte ďalej. Elon Musk chce posielať astronautov až za orbitálnu dráhu Zeme a vybudovať na Mesiaci základňu, z ktorej by bolo možné posielať ľudí na Mars.

Tento odvážny plán prezradil Musk na tlačovej konferencii, informoval portál Futurism. Ešte začiatkom tohto roka prezradil CEO SpaceX, že sa chce na povrch Mesiaca dostať hneď ako to bude možné. K tomu však bude potrebovať aj špeciálny prostriedok, ktorým môže byť vesmírna loď Starship. Dostať ju na Mesiac ale bude omnoho ťažšou úlohou. Plány cesty na lunárny povrch sú už rozpracované.

Zrejme ešte nejaký čas potrvá, kým sa dočkáme testovania a následne ostrého štartu rakety. Obsadiť Mesiac je však jedným zo strategických plánov SpaceX, ktorý mu v budúcnosti pomôže kolonizovať Mars. Aktuálnym cieľom spoločnosti bolo teraz overiť spoľahlivosť modulu Crew Dragon. V ňom môžu astronauti letieť poprvýkrát na ISS už v júli tohto roka a neskôr sa SpaceX vydá aj za hranice zemského orbitu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú