To, čo sa ešte pred rokom javilo ako utópia, sa aktuálne stáva realitou. Do knižnice Netflixu začali pribúdať seriály od HBO. Pridávanie vybraného obsahu od HBO na Netflix je súčasťou novej stratégie streamovacích služieb, ktoré už začínajú svoje (kedysi) exkluzívne novinky ponúkať aj hlavným konkurentom.

Pribudol aj športový seriál s Dwayne Johnsonom

Deje sa tak z dôvodu veľkej zadlženosti streamovacích služieb, ako i mediálnych konglomerátov, ktoré za nimi stoja. Práve kvôli snahe navýšiť zisky HBO predalo časť svojich televíznej produkcie Netflixu, pričom efekt obchodu môžu predplatitelia služby vidieť už aj na Slovensku.

V júli do ponuky Netflixu pribudol slušne hodnotený romanticko-komiediálny seriál Insecure, no a dnes už predplatitelia služby v ponuke nájdu aj športovo ladenú sériu z prostredia amerického futbalu Hráči v hlavnej úlohe s Dwayne „The Rock“ Johnsonom.

Na Netflixe je od dnes dostupných všetkých 5 sérií seriálu, k dispozícii sú s českými titulkami. Hráči sú naďalej dostupní aj v knižnici HBO Max, kde ich predplatitelia nájdu aj s dabingom.

Moviestillsdb

Dvojica zmienených titulov nie je posledná, ktorá sa na Netflixe objaví. HBO totiž Netflixu predalo aj vysielacie práva na seriály ako True Blood: Pravá krv a dvojicu vojnových titulov Bratstvo neohrozených a Pacific. Zatiaľ nie je jasné, či sa predaj práv týka aj nášho regiónu, pridanie seriálov Hráči a Insecure však naznačuje aj príchod ďalších noviniek.

Predaj silných exkluzívnych titulov ako Bratstvo neohrozených je vo svete streamovacích služieb bezprecedentný a kroky spoločnosti Warner Bros. Discovery môžu predznamenávať koniec éry, kedy si služby združovali exkluzívny obsah výhradne pod vlastnou strechou.

Mnohí analytici predaj takto veľkých seriálov označujú za kľúčový bod novej fázy streamovacích služieb a predpovedajú, že krok HBO môže strhnúť lavínu ďalších podobných rozhodnutí. S veľkými finančnými problémami bojuje napríklad aj Disney+, ktoré po vzore HBO začalo s predávaním obsahu tretím stranám, aj keď priamej konkurencii zatiaľ nie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú