Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prieskumník súborov je súčasťou Windowsu už od legendárnej „95-ky“, no niektorí používatelia v súčasnosti poukazujú na jeho trochu zastaraný dizajn. Toho sa najnovšie chytil dizajnér Alur2020 na Reddite, ktorý ukázal, ako by mohol „moderný“ Prieskumník vyzerať.

Koncept, na ktorý ako prvý upozornil portál Neowin, padne aj bežnému používateľovi ihneď do oka vďaka svojej jednoduchosti a minimalistickému dizajnu.

V predvolenej domovskej časti sa nachádzajú pripnuté položky, prehľad úložného priestoru a naposledy použité súbory. Dizajnér doň implementoval aj nové systémové ikony Windowsu, ktoré Microsoft predstavil len nedávno, a dokonca farebne odlíšil skupiny súborov a adresáre podobne ako prehliadač súborov Finder na MacOS.

Okrem minimalistickej vizáže upravený dizajn ukazuje, ako by mohli vyzerať karty v novodobom Prieskumníku. Alur2020 sa inšpiroval klasickými kartami prehliadača Edge, čím umožňuje otvoriť používateľom viac priečinkov v jednom okne.

Dizajn si na Reddite získal veľkú pozitívnu odozvu, kedy ho používatelia ocenili stovkami hlasov a komentárov. Microsoft sa však v blízkej budúcnosti na veľkú zmenu Prieskumníka nechystá. Jedinou očakávanou zmenou v tejto oblasti sú spomínané nové ikony, ktoré sa u koncových spotrebiteľov pravdepodobne objavia koncom tohto roka.

Zdroj: Neowin, Reddit/Alur2020

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú