Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Stratené heslo k privátnej kryptopeňaženke nie je jediným prípadom v spojitosti s Bitcoinom za posledné dni. Ako upozornil portál PCgamer, v Británii sa objavil muž, ktorý ponúka mestskej rade Newportu 56 miliónov eur, ak mu pomôže nájsť jeho pevný disk na miestnej skládke s odpadom.

Omylom vyradený pevný disk, na ktorom sa nachádzalo 7500 Bitcoinov, má aktuálne hodnotu viac ako 220 miliónov eur, no problém je v tom, že je zahrabaný niekoľkými tonami odpadu na skládke v meste Newport.

Nešťastníkom, ktorý disk omylom zahodil, je James Howells a urobil tak ešte v roku 2013. Na stole mal dvojicu rovnakých diskov, na jednom mal však uložené Bitcoiny, ten druhý bol určený na skládku. Samozrejme, James vyhodil ten nesprávny, píše The Guardian.

Teraz žiada mestskú radu, aby mu pomohla s hľadaním disku na skládke. Ponúka im až 25 % podielu z hodnoty jeho Bitcoinov. Rada však akúkoľvek pomoc odmieta. Ak by sa začali vŕtať v skládke, do ovzdušia by uniklo obrovské množstvo metánu, čo dokáže spôsobiť environmentálnu katastrofu. Pokuty by sa v takomto prípade vyšplhali omnoho vyššie, než im James za pomoc ponúka.

James už pomoc žiadal niekoľkokrát, no až teraz ponúkol podiel zo svojho digitálneho majetku. Mestská rada mu však odkazuje, nech na svoje vyhodené peniaze radšej zabudne. Po siedmych rokoch na skládke už pevný disk zrejme nebude v prevádzkyschopnom stave.

Zdroj: PCgamer, TheGuardian

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú