Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple naposledy „uľahčil“ život majiteľom iPhonov počas prvej vlny pandémie nového koronavírusu, keď vo verzii iOS 13.5 priniesol fíčuru, ktorá identifikuje rúško používateľa na tvári a automaticky preskočí pokus o odomknutie smartfónu cez Face ID. V najnovšej verzii sa však zameral na majiteľov Apple Watch, ktorým sa vo verzii iOS 14.5 smartfón odomkne aj s nasadeným rúškom, píše MacRumors.

Ako informoval portál Engadget, Apple v novej beta verzii systému iOS 14.5 sprístupnil novinku, vďaka ktorej nebudú musieť majitelia hodiniek Apple Watch odomykať smartfón ani s nasadeným rúškom.

Pokiaľ si totiž funkciu zapnú a budú mať odomknuté hodinky Apple Watch na ruke, systém umožní funkcii Face ID aj napriek oveľa nižšej presnosti rozpoznávania tváre smartfón odomknúť bez potreby akéhokoľvek zásahu používateľa.

K dispozícii je tiež možnosť uzamknúť iPhone priamo z Apple Watch, ale novú funkciu nebude možné využívať na veci ako nákupy v App Store či platby cez Apple Pay kvôli zachovaniu bezpečnosti.

iOS 14.5 okrem toho prinesie podporu pre 5G dual-SIM či najnovšie ovládače z konzol PlayStation 5 a Xbox Series X a zároveň dodá Siri funkciu, vďaka ktorej bude asistent schopný priamo zavolať pohotovostné služby.

Zdroj: MacRumors, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú