Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Jetpacky a rôzne lietajúce obleky sú hitom posledných rokov a po celom svete sa objavujú startupy, ktoré takéto kúsky vyvíjajú. Projekt CopterPack je jedným z nich. Ide o vrtuľový lietajúci oblek z Austrálie, ktorý z človeka „premení“ na dron, o téme informuje portál Futurism.

Veľa podobných startupov skončí iba ako nápad, no niektoré sa našťastie vývojárom podarí dotiahnuť do konca. Už dávnejšie sme ťa informovali o projektoch ako Jetman Dubai, lietajúci oblek od BMW či vojenský jetpack od Gravity Industries.

K týmto, ale aj mnohým ďalším sa aktuálne pridáva spoločnosť CopterPack, ktorá vyvíja oblek s rovnomenným názvom. Ide o elektrický lietajúci oblek s dvomi vrtuľami, ktorý svojmu nositeľovi umožní voľne lietať po oblohe.

Fungovanie obleku spoločnosť prezentuje v novom videu. Pilot sa vznáša niekoľko metrov nad zemou a manévruje v otvorenom priestore. Táto vizuálna prezentácia je však jediné, čo o produkte CopterPack zatiaľ vieme.

Okrem toho, že celý oblek je vyrobený z uhlíkových vláken, aby bol čo najľahší a disponuje „autopilotom“, ktorý udržiava pilota vzpriamene a v rovnakej výške, nevieme v podstate nič iné. Kapacita batérie, dolet na jedno nabitie či maximálna rýchlosť sú teda pre nás zatiaľ neznámou.

Zdroj: Futurism, CopterPack

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú