Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nemecká automobilka BMW pracuje aj na niekoľkých „vedľajších“ projektoch, ktoré sa netýkajú priamo áut. V spolupráci s dcérskou spoločnosťou Designworks a nadšencom lietania vo wingsuite, Peterom Salzmannom, vyvinula zaujímavý lietajúci oblek, informoval portál InterestingEngineering.

Futuristický oblek od BMW však nie je „tradičný“ jetpack, pomocou ktorého môže jeho používateľ lietať. Táto novinka je skôr bežný wingsuit, ale dalo by sa povedať, že tak trocha na „steroidoch“, pretože osobe, ktorá v ňom plachtí, umožňuje dosiahnuť až trojnásobne vyššiu rýchlosť, ako s klasickým wingsuit oblekom.

Ako informuje portál Electrek, pomocou bežnej kombinézy môže človek dosiahnuť rýchlosť zhruba 100 km/h, s novinkou od BMW sa dá letieť rýchlosťou až 300 km/h. K dosiahnutiu tejto obrovskej rýchlosti dopomáha elektrická turbína pripevnená na hrudníku. Tá má výkon 15 kW a dokáže sa roztočiť až na 25 000 otáčok za minútu.

Automobilka vytvorila aj ohromujúce prezentačné video, ktoré natáčali v rakúskych horách. V hlavnej úlohe je spomínaný Peter s oblekom a elektrickou turbínou. Spolu s ďalšími dvoma wingsuitermi zoskočili z helikoptéry vo výške zhruba 3 000 metrov.

Zdroj: InterestingEngineering, Electrek

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú