Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Budúcnosť bez nabíjačiek v balení nových smartfónov je čoraz bližšie. Po Apple a Samsungu zvažuje predaj nových smartfónov bez nabíjačiek v balení aj čínsky Huawei, informoval portál OneAndroid.

Či už si zástancom alebo odporcom Apple, musíš jednoducho uznať, že táto spoločnosť udáva trend, minimálne čo sa sveta smartfónov týka. Či už to bolo pri neslávne známom výreze v displeji, odstraňovaní 3.5 mm audio jacku alebo aktuálne pri predaji nových smartfónov bez nabíjačiek, Apple dokáže predať aj veci, ktoré sa iným výrobcom nedarí spopularizovať.

Kroky Apple pri predaji smartfónov bez nabíjačky v balení nasleduje aj Samsung a pri nových modeloch Galaxy S21 ju už neuvidíme. Teraz ale prichádzajú nové správy, že k tejto dvojici by sa mal pridať aj Huawei.

Ako píše portál VistaBuzz, informácia nepriamo vyplýva z prieskumu, ktorý spoločnosť nedávno vykonala. Svojich fanúšikov sa pýtala, či by im prekážalo, ak by z balenia bezdrôtových slúchadiel odstránili USB-C kábel, ktorý väčšinou už majú ich zákazníci doma.

Nehovorilo sa síce priamo o nabíjačke pre smartfóny, no z takto položenej otázky vyplýva, že aj Huawei chce prispieť k zníženiu produkcii elektronického odpadu a práve nabíjačky v balení smartfónov ho produkujú extrémne množstvo.

Zdroj: OneAndroid, VistaBuzz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú