Ak si dobre spomínaš, Elon Musk urobil pri odhalení Cybertrucku niečo, na čom sa svet zabáva dodnes. Áno, ide o nerozbitnosť skiel tohto elektromobilu, ktorý vraj má prežiť aj apokalypsu a faux pas s kovovými guľôčkami, ktoré kompletne zničili okná najodolnejšej Tesly.

Patetické je, že jeho „pancierové sklo“ malo byť jednou z hlavných predností vozidla. Niektoré skúsenosti majiteľov Cybertruckov naznačujú, že skutočnosť je iná. A v podstate rovnaká ako sa to stalo vtedy na pódiu Muskovi. Na tému upozornil portál Futurism.

Zlikvidovala ho handrička

Najnovší prípad pochádza z Pensylvánie, kde jeden z majiteľov Cybertrucku zdieľal svoj zážitok na online fóre vlastníkov Tesly. Podľa jeho slov sa mu čelné sklo rozbilo pri čistení bežnou handričkou z mikrovlákna.

Cybertruckownersclub

„Pri čistení čelného skla úplne novou čerstvo vypranou handričkou z mikrovlákna sa čelné sklo rozbilo,“ napísal sklamaný majiteľ. Zároveň zverejnil fotografiu čelného skla pokrytého pavúkovitými prasklinami. Majiteľ tvrdí, že počas čistenia nevyvinul nadmerný tlak, ba dokonca utieral sklo z vnútornej strany vozidla.

Tento prípad nie je ojedinelý. Tesla sľubovala, že pancierové sklo bude odolné aj voči krupobitiu, no z Texasu prišiel ďalší hlásený incident, keď bežná búrka poškodila sklo vozidla krúpami. Navyše, v inom prípade bol zlodej schopný rozbiť bočné okno a ľahko sa dostať do auta.

Obrovské problémy s kvalitou

Okrem zraniteľného skla sa Cybertruck stretáva aj s inými problémami kvality. Hlásené boli nesprávne nastavené dvere, problémy so softvérom a v niektorých prípadoch vozidlo jednoducho prestalo fungovať.

Aj keď Elon Musk a jeho tím investujú veľké úsilie do marketingu a budovania imidžu Cybertrucku ako nezničiteľného stroja, skúsenosti majiteľov hovoria o inom. Napriek tomu, že vozidlo má potenciál a priťahuje pozornosť technologických nadšencov, pretrvávajúce problémy so sklom a kvalitou výroby môžu podkopať dôveru spotrebiteľov.

Napriek všetkým sľubom a tvrdeniam zostáva otázka: Je pancierové sklo Cybertrucku skutočne také odolné, ako sa tvrdí? Alebo sa marketing Tesly a realita používateľov ešte stále nestretli?

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú