Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Čínska automobilka NIO plánuje v budúcom roku priniesť na západné trhy elektrické auto, ktoré by mohlo konkurovať známej spoločnosti Tesla. NIO okrem toho plánuje v zahraničí prevádzkovať službu výmeny batérií. Ako uviedol šéf spoločnosti William Li, firma sa momentálne rozhoduje, na ktorom trhu zaháji svoju expanziu.

„Dúfame, že v druhej polovici budúceho roka budeme môcť začať s výskumnou vzorkou v krajinách, kde sú elektrické automobily populárne. Chceli by sme začať v Európe,“ poznamenal Li.

Spoločnosť NIO vznikla v roku 2014. V počiatkoch do nej investovali kapitál aj čínski technologickí giganti Tencent, Baidu a Lenovo. Šéf firmy podotkol, že konkurenčnou výhodou nového elektromobilu bude možnosť vymeniť vybité batérie za nové namiesto nabíjania. Spoločnosť doposiaľ zriadila 143 miest na výmenu batérií vrátane Pekingu a Šanghaja.

Li povedal, že ak sa NIO rozhodne ponúknuť túto službu aj na západných trhoch, mohlo by to spoločnosti pomôcť konkurovať Tesle v preplnených mestách ako New York a Chicago, kde majitelia parkujú na ulici alebo si nemôžu doma zriadiť nabíjaciu stanicu. „Mnoho ľudí potrebuje túto výmenu batérie, pretože doma si nemôžu nainštalovať nabíjačku,“ skonštatoval William Li.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú