Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vrece so šialene rýchlym nabíjaním u výrobcov smartfónov sa v poslednom čase roztrhlo. Tentoraz ho má na svedomí ďalšia firma patriaca pod giganta BBK Electronics, ktorá predstavuje 125 W nabíjanie.

Len pred niekoľkými dňami sme informovali o extrémne rýchlom 125 W nabíjaní Super VOOC od spoločnosti Oppo. Ako informuje portál GSM Arena, do hry vstupuje ďalšia spoločnosť spadajúca pod giganta BBK Electronics, ktorá predstavuje svoje riešenie.

Ide o spoločnosť Realme, ktorá prichádza so 125 W nabíjaním UltraDART, ktoré dokáže nabiť 4000 mAh batériu z 0 na 33 % len za 3 minúty a je spätne kompatibilné so všetkými hlavnými štandardmi. Spoločnosť sa netají tým, že využíva technológiu, ktorá vychádza od Oppo a dokonca aj OnePlus. Nabíjanie tak bude spätne kompatibilné s VOOC, WarpCharge a 36 W QuickCharge štandardom.

Samotná technológia UltraDART umožňuje 98 % konverziu elektrickej energie vďaka duálnym 6C článkom s kapacitou 2000 mAh. Nabíjačka transformuje 20 V napätie pri 6,25 A cez tri paralelné obvody na 10 V pri 12,5 A a súčasne nabíja oba články.

Za účelom ochrany zariadenia implementovala spoločnosť 14 snímačov teploty v architektúre batérií, ako aj ďalšie vnútorné chladenie smartfónu. Teplota batérie tak počas nabíjania nepresiahne 40 °C.

Zdroj: GSM Arena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú