Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rýchle nabíjačky sú dnes dostupné s výkonom rádovo niekoľko desiatok wattov. Čínsky výrobca však čoskoro prinesie ešte výkonnejší adaptér, ktorý bude schopný doplniť energiu batérie už za krátku chvíľu, informuje Android Authority.

Doteraz najvýkonnejšie riešenie v oblasti nabíjania smartfónov poskytuje Oppo so svojim superVOOC 2.0 nabíjaním o výkone 65 W. Je to práve tento výrobca, ktorý plánuje výkon rýchleho nabíjacieho adaptéra zvýšiť ešte viac.

Už o pár dní totiž Oppo odhalí až 125 W nabíjačku, ktorá bude podľa slov výrobcu schopná nabiť batériu doplna už za 15 minút. Do polovice kapacity bude stačiť smartfón nabíjať len 5 minút. Zatiaľ však nie sú známe bližšie detaily.

Oppo má ďalšie vlastnosti tejto technológie prezradiť už 15. júla. S tak vysokým výkonom nabíjania sa spája aj viacero neduhov.

Prvým z nich je najmä rýchla degradácia batérie, ktorá pri príliš výkonnom nabíjaní starne omnoho rýchlejšie ako akumulátory nabíjané menej výkonnými adaptérmi. Nateraz nie je ale známe ani to, kedy by sa takéto 125 W nabíjanie dostalo do komerčného využitia v smartfónoch, informuje GSMArena.

Zdroj: Android Authority, GSMArena

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú