Umelá inteligencia v týchto mesiacoch zažíva zatiaľ najväčší pokrok. Zrejme najviac to vidno na jazykovom modeli ChatGPT, ktorý si veľmi jednoducho môže vyskúšať prakticky každý používateľ internetu. Po tom, ako ho kúpil Microsoft a jeho funkcie ponúkol aj v prehliadači Bing, sa teraz ChatGPT objaví v ďaľšej obľúbenej aplikácii, informuje Futurism.

Firma Salesforce chce chatbot od OpenAI integrovať aj do platformy Slack, ktorú množstvo z nás používa na komunikáciu s kolegami vo firemnom prostredí.

Slack firmám slúži na komunikáciu, zdieľanie dokumentov aj zadávanie pracovných úloh. ChatGPT by v ňom mal dokázať sumarizovať konverzácie, ale aj navrhovať odpovede a vyhľadávať v rôznych témach na internete. Vývojári totiž zistili, že mnohí používatelia Slacku už takto ChatGPT aj naozaj používajú.

Nejde pritom o žiadnu bláznivú úvahu. Salesforce, ktorý Slack kúpil v roku 2021, už dostupnosť rozšírenia ChatGPT app for Slack oficiálne potvrdil v tlačovej správe. Rozšírenie by malo kombinovať informácie z kanálov na Slacku s „inteligenciou“ ChatGPT a uľahčiť ti tak prácu.

Aktuálne je v betaverzii a zdá sa, že výsledky ponúkané ChatGPT budú, pokiaľ sa nerozhodneš inak, viditeľné len pre teba. ChatBot sa však inštaluje do celého firemného kanála, teda pokiaľ sa zaradíš na čakaciu listinu a Slack ti ho aj reálne sprístupní. ChatGPT totiž len nedávno spustil vyspelejší jazykový model 4. generácie a spustil predplatné, čo má vyriešiť aktuálnu preťaženosť serverov v niektorých momentoch.

Salesforce

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú