Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple len minulý týždeň ukázal svoje nové iPhony 14, no iní už stihli jeho nápady prevziať a plne zapracovať do svojho softvéru, ukazuje Tweet, na ktorý upozornil český server Mobilizujeme.cz.

Reč je o novom zmenšenom výreze pre predné kamery a senzory Face ID, ktorým sú vybavené modely iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Apple ich vo svojom iOS 16 využíva tak, že notifikácie a rôzne iné systémové prvky vďaka podareným animáciám „vychádzajú“ práve z tohto miesta telefónu.

Už aj na Androide

Ako dokazuje zverejnené video, jeden z vývojárov podobné riešenie implementoval do smartfónu čínskej značky Xiaomi, presnejšie do svojej témy pre grafické rozhranie Xiaomi MIUI, ktoré tieto telefóny používajú nad operačným systémom Android.

Ukážka je síce veľmi krátka, no vidno, ako sa v takomto ostrovčeku zobrazujú notifikácie a ovládanie hudobného prehrávača s názvom aktuálnej skladby. Xiaomi pochopiteľne používa jeden otvor pre prednú kameru, „Dynamic Island“ je tak posunutý čo najviac doľava.

Používateľ Vaibhav Jain na svojom Twitteri uvádza, že tento prvok nájdeš v téme s názvom Grumpy UI, je však celá v čínštine bez lokalizácie do angličtiny, takže sa mu túto funkciu nakoniec nepodarilo ani zapnúť.

Neskôr sa mu však podarilo kontaktovať priamo vývojára, ktorý vysvetlil, že verziu s dynamickým ostrovčekom ešte nemohol v obchode s témami pre MIUI zverejniť, pretože ju Xiaomi stále posudzuje. Je navyše celkom možné, že si ju ani nikto nestiahne, Xiaomi totiž podľa slov Jaina jednu z podobných tém už stihlo vymazať.

Na Apple všetci nadávajú, no každý sa inšpiruje

Xiaomi tak zrejme v tomto prípade nechce dovoliť kopírovanie novinky od Apple, aspoň nie z neoficiálnych zdrojov. Z histórie však veľmi dobre vieme, ako podobné prípady dopadajú.

Aj taký Samsung sa Applu najskôr vysmieval za rozhodnutie nepribaľovať viac nabijací adaptér do krabičiek k novým telefónom. Teraz pritom robí úplne to isté.

Je tak viac než isté, že podobné riešenie ako predstavil Apple v iOS 16 a iPhonoch 14 Pro, ešte niekde inde určite uvidíš.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú