Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Bitcoin sa opäť posilňuje a dostal sa najvyššie za dva týždne. Jeho trhová kapitalizácia v utorok ešte len druhýkrát prekonala hranicu 1 bilión USD (842,74 miliardy eur). Dôvodom je nárast záujmu inštitucionálnych investorov o kryptoaktíva.

Najväčšia a najznámejšia kryptomena sa popoludní miestneho času predávala v Singapure po 54 348,57 USD, čo bolo približne o 7 % viac ako v rovnakom čase deň predtým. Bitcoin neskôr prišiel o časť ziskov a v rannom obchodovaní v USA bol v pluse o 4,6 %.

Trhová kapitalizácia bitcoinu podľa CoinDesk v utorok druhýkrát prekonala hranicu 1 bilión USD, prvýkrát sa jej to na niekoľko dní podarilo 19. februára, neskôr opäť klesla pod túto hranicu. Aj napriek tomu, že aktuálne sa pohybuje pod rekordným maximom 58 332,35 USD, bitcoin má za sebou prudké posilňovanie, keď si od začiatku roka polepšil o viac než 80 % a počas uplynulých 12 mesiacov o 570 %.

Za rastom bitcoinu je viacero faktorov vrátane participácie väčších investorov a niekoľkých nákupov zo strany firiem. Medzi spoločnosťami, ktoré kúpili bitcoin, sú napríklad Tesla, Square a Microstrategy.

Čínska technologická firma Meitu v nedeľu (7. 3.) oznámila, že kúpila nielen bitcoin, ale i iné kryptomeny ako napríklad ethereum. Ethereum sa v utorok takisto výrazne posilnilo (+7 %) a jeho cena sa dostala až na 1836,73 USD.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú