Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Trhom kryptomien dnes otriasol ďalší pomerne veľký prepad, ktorý prišiel paradoxne po navonok pozitívnej správe o oficiálnom prijatí bitcoinu ako legálneho platidla v Salvádore.

Od doobedia však začala cena postupne klesať a okolo 17 hodiny sme boli svedkami rýchleho a drastického prepadu, ktorý pripomínal tzv. „flash crash“ z mája tohto roka, kedy sa cena v priebehu niekoľkých minút prepadla o desiatky percent a zlikvidované boli pozície vo výške viac ako 8 miliárd USD.


Dnes však došlo v najnižších hodnotách k prepadu „len“ o zhruba 18 %, pričom cena bitcoinu krátko padla až na hranicu 43 000 USD. Najväčšia kryptomena sa však rýchlo zotavila a po vykúpení sa jej cena aktuálne pohybuje okolo 47 000 USD. Ako upozornil portál Cryptopotato, počas prepadu došlo k likvidácii pozícií s pákovým efektom až vo výške 2,6 miliardy USD.

K prepadu došlo pochopiteľne na celom trhu, pričom druhé ethereum krátkodobo stratilo až 20 % svojej hodnoty z dnešného rána a niektoré menšie kryptomeny sa na chvíľu prepadli aj o viac ako 30 %.

Ďalšie články zo sveta kryptomien:

Zdroj: Coinmarketcap, Cryptopotato

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú