Bitcoin dosahuje v uplynulých mesiacoch historické rekordy, jeho hodnota sa totiž neustále šplhá na nové maximá. So začiatkom nového roka dosiahla táto virtuálna mena novú hranicu, kedy prekročila hodnotu 25 000 €. Aktuálne sa cena za 1 Bitcoin dostala na ešte vyššiu úroveň a momentálne presahuje sumu 28 000 €. Onedlho môže stúpnuť ešte vyššie.

Kým na jar minulého roka dosahovala hodnota tejto meny „len“ pár tisíc eur, v závere roka 2020 začala stúpať extrémne rýchlym tempom. Dennodenne tak prichádzali správy o ďalšom a ďalšom rekorde. Cena totiž dosahuje historické hodnoty. V čase písania článku prekročil podľa Plus500 Bitcoin hodnotu 34 000 dolárov, teda zhruba 28 000 €.

V najbližších týždňoch experti očakávajú ďalší rast, po ktorom ale môže prísť mierne „vytriezvenie“ a následný pokles. Práve kryptomeny sú totiž známe aj svojou volatilitou.

Napriek tomu sa predpokladá, že Bitcoin, ktorý je najhodnotnejšou kryptomenou, môže v roku 2021 dosiahnuť cenu až 50 000 dolárov, čo je takmer 41 000 €. Tvrdí to Antoni Trenchev, spoluzakladateľ spoločnosti Nexo, ktorá je považovaná za najväčšieho krypto veriteľa na svete, informuje LiveMint.

Zdroj: Plus500, LiveMint

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú