Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V závere minulého roka sme informovali o príchode bikesharingu do Žiliny, ktorá za ten čas stihla vybudovať v spolupráci s automobilkou KIA sieť staníc a otestovať celý systém. Po mesiacoch čakania boli spustené registrácie v aplikácii BikeKIA, vďaka ktorým sa môžu ľudia zapojiť do systému bikesharing aj v tomto ďalšom meste.

Informácie o spustení registrácií v aplikácii BikeKIA zverejnilo mesto Žilina a aj kórejská KIA. Od 1. februára sa tak môžu záujemcovia o bikesharing zapojiť do systému, ktorý by mal byť podľa dostupných informácií spustený 1. apríla. Registrácia prebieha priamo na oficiálnej stránke, alebo v aplikácii pre Android a iOS.

Hoci bude žilinský bikesharing bezplatný, platobná karta je pri registrácii nutná kvôli možným sankciám za poškodenie či neskoré vrátenie bicykla.“ – informoval Ľuboš Slebodník, vedúci oddelenia mobility Mestského úradu v Žiline.

Kompetentní čakajú už len na lepšie počasie, ktoré by umožnilo využiť pripravené bicykle. Cyklisti budú mať v Žiline k dispozícii 120 bicyklov v 20 staniciach, ktoré nájdu na tejto mape. Zakaždým si pritom budú môcť bezplatne vypožičať bicykel na 1 hodinu a potom ho jednoducho vymeniť za iný na ďalšiu hodinovú jazdu zadarmo.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú