Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prvé elektrické SUV z dielne Audi získalo v týchto dňoch veľmi významné bezpečnostné hodnotenie od agentúry IIHS. Nový e-tron sa tak môže pýšiť certifikátom TOP SAFETY PICK+ 2019, ktorý ho radí k najbezpečnejším autám tohto roka.

Ako informuje agentúra IIHS na svojom webe,  Audi e-tron získalo „dobré“ hodnotenie v testoch odolnosti voči nárazom. Na získanie tohoto certifikátu je však potrebné získať minimálne „dobré“ hodnotenie až v šiestich testovaných kategóriách. Okrem nárazov sa testovala aj schopnosť systémov predvídať nehodu. E-tron dokázal sám bezpečne zabrzdiť pri rýchlosti 40 km/h, za čo si rovnako vyslúžilo hodnotenie „dobré“.

V kategórii svetiel si však viedlo Audi výborne, kde získalo so svojimi Matrix LED svetlami vynikajúce hodnotenie. E-tronu sa tak v tomto teste podarilo pokoriť aj Teslu Model S z roku 2017. Už dávnejšie sme ťa však informovali o fantastických výsledkoch nového Modelu 3 v teste inej agentúry.

Spoločnosť IIHS zatiaľ Model 3 kompletne netestovala, no test by mal prísť už v blízkej budúcnosti. Podľa portálu TheVergevšakuž má IIHS k dispozícii niekoľko vozidiel Modelu 3.

Zdroj: IIHS, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú