Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V internom kóde sa po poslednej beta verzii v testovaní zistili zmeny, ktoré naznačujú, že iOS sa môže vydať pri updatovaní podobným smerom ako Android. Apple by tak mohol v budúcnosti posielať bezpečnostné a hlavné aktualizácie pre iPhony osobitne, informuje 9to5Mac.

V najbližších týždňoch má Apple vypustiť očakávanú aktualizáciu iOS 14.5, ktorá prinesie okrem iného aj lepšie súkromie používateľom. Pri aktualizovaní iPhonov však spoločnosť nedávala používateľom príliš na výber, bez najnovšej verzie systému nemali k dispozícii posledné bezpečnostné záplaty a boli tak vystavení riziku zraniteľnosti systému.

To by sa však mohlo v budúcnosti zmeniť. Podľa interného kódu zo 4. beta verzie iOS 14.5 boli do nastavení pre aktualizácie iPhonu pridané dve samostatné zložky, jedna pre bezpečnostné aktualizácie, druhá pre veľké updaty systému.

Týmto spôsobom by dal Apple používateľom iPhonov a iPadov na výber, či si chcú pri vydaní nového aktualizačného balíka nainštalovať iba bezpečnostný update, alebo kompletnú aktualizáciu. Bližšie detaily k tejto zmene zatiaľ nie sú známe.

Ďalšie články:

Zdroj: 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú