Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Len včera sme informovali o tom, že sa dlho očakávaná funkcia v najnovších hodinkách od Apple môže dostať aj za hranice USA. Krátko na to spoločnosť vydala aktualizáciu systému watchOS 5.2, ktorá sprístupnila elektrokardiogram aj pre vybrané európske krajiny, prezradil Wired. Celkovo môžu EKG v Apple Watch Series 4 využiť používatelia v ďalších 19 krajinách, no Slovensko a Česko medzi ne žiaľ nepatrí.

Nová aktualizácia watchOS 5.2 prináša niekoľko vylepšení, medzi ktoré patrí tiež podpora pre nové slúchadlá Apple AirPods 2, ale najmä funkcia EKG pre európske krajiny. Celý zoznam podporovaných regiónov nájdeš na tomto odkaze. Spoločnosť sa však rozhodla, že do našich končín elektrokardiogram neprinesie, a tak si opäť budeme musieť nejaký ten mesiac počkať. Funkcia EKG je dostupná v iPhonoch s najnovším iOS 12.2, kde ju však kvôli obmedzeniam lokality nie je možné u nás nakonfigurovať.

Dlho očakávaná novinka sa objavuje aj v ponuke aplikácií na Apple Watch Series 4. Používateľ v Česku, Poľsku a na Slovensku ale nemá možnosť EKG na hodinkách využiť, pokým spoločnosť nerozšíri zoznam podporovaných krajín. To môže opäť trvať niekoľko mesiacov. Sprístupnenie funkcie mimo amerického územia zabralo viac než 3 mesiace. Zatiaľ je otázne, kedy sa EKG dostane aj k nám.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú