Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Odkedy Apple predstavil svoje posledné hodinky Apple Watch Series 4, bolo jedno z hlavných vylepšení dostupné len pre domácich zákazníkov. Používatelia mimo amerického územia nemohli využiť funkciu pre meranie činnosti srdca, no to sa má podľa portálu 9to5Mac čoskoro zmeniť. Podľa posledných informácií má byť EKG v hodinkách Apple Watch Series 4 dostupné aj v Európe, a to hneď v novej verzii systému watchOS 5.2.

Tieto nové zistenia sa objavili po aktualizácii systému iOS na verziu 12.2, ktorá používateľom v Spojenom kráľovstve odomkla v iPhonoch funkciu EKG, informoval MacRumors. Nová možnosť je dostupná v aplikácii Zdravie, avšak zatiaľ nie je dostupná pre hodinky Apple Watch Series 4. Pri inštrukciách elektrokardiogramu sa tiež nachádza nová dokumentácia, ktorá prezrádza, že používatelia mimo USA budú môcť funkciu využiť po aktualizácii hodiniek na watchOS 5.2.

Zobraziť celú galériu (0)
Aplikácia EKG v hodinkách Apple Watch Series 4, TechReview/YouTube

Portál 9to5Mac taktiež upozornil na nové označenie CE štandardu pre funkciu EKG, ktorá by mala byť neskôr dostupná pre všetky krajiny využívajúce túto certifikáciu. Zatiaľ však nie je známe, kedy Apple vypustí aktualizáciu systému watchOS 5.2 a ani to, ktoré regióny budú mať EKG povolené, informoval TechRadar. Po dlhých mesiacoch je už ale načase, aby sa táto očakávaná funkcia dostala aj k používateľom do ďalších krajín.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú