Do predaja vstupuje headset rozšírenej reality Vision Pro, avšak ako upozorňuje Wired, Applrle sa usilovne snaží schovať jednu nepríjemnosť. Už tak pomerne ťažký Vision Pro má totiž v porovnaní s konkurenčnými headsetmi tohto typu zásadnú nevýhodu, ktorou je batéria – tá nie je umiestnená priamo v zariadení, ale je externá a s headsetom je spojená káblom.

Apple to chcel skryť

Počas predvádzania technológie nebolo novinárom umožnené vyhotovovať vlastné fotografie, čo je pri podobných podujatiach netradičné. Fotografie miesto toho vytváral zamestnanec samotného Apple, pričom výsledkom boli snímky, ktoré šikovne skrývali externú batériu.

Konkurenčný headset rozšírenej reality, ktorý je od Vision Pro ťažší, je Meta Quest Pro s hmotnosťou 722 gramov (Vision Pro má vážiť 600 až 650 gramov), dodáva 9to5mac. Rozdielom je práve batéria, ktorá je v prípade headsetu Quest Pro súčasťou systému. Ešte ťažší je Valve Index, ktorý má takisto externú batériu a v tejto kategórii tak bezkonkurenčne prehráva.

Výdrž batérie sa má vyšplhať na 2 hodiny, pri napojení do zdroja však dokáže headset nepretržite fungovať celý deň bez toho, aby došlo napríklad k prehriatiu.

Vision Pro predstavuje ambiciózny skok spoločnosti Apple do novej oblasti, ktorého cieľom je zopakovať úspech ikonického iPhonu pomocou špičkového zariadenia, ktoré nanovo definuje hranice digitálnej a fyzickej interakcie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú