Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po predstavení novej série iPhonov bolo hneď jasné, že tohtoročný model iPhone 13 Pro prichádza s výrazne väčším modulom fotoaparátu ako minuloročný predchodca. To sa však ukázalo ako problém, ktorým Apple takmer úplne skazil kompatibilitu so svojou najdrahšou bezdrôtovou cestovnou nabíjačkou. Obrovský modul fotoaparátu v iPhone 13 Pro totiž bráni jej správnemu používaniu, informuje 9to5Mac.

Dnes bol oficiálne zahájený predaj nových iPhonov 13 aj na Slovensku. Používatelia, ktorí pre nabíjanie smartfónov využívajú drahú bezdrôtovú nabíjačku MagSafe Duo za 129 €, musia byť pri pokladaní nového iPhonu 13 Pro na magnetický puk opatrní. Tohtoročná novinka sa totiž vďaka magnetom k nabíjačke „nepricvakne“ tak, ako by mala po vzore iPhonu 12 Pro.

Dôvodom je práve omnoho väčší modul fotoaparátu, ktorý prekáža pri ukladaní smartfónu na nabíjaciu podložku s cievkou pre bezdrôtové nabíjanie. Samotné bezdrôtové nabíjanie však naďalej funguje, nakoľko medzera medzi nabíjačkou MagSafe Duo nie je príliš veľká..

Ešte horšie s oficiálnym krytom za 65 €

Segment okolo nových fotoaparátov prekáža ešte viac v prípade, že iPhone 13 Pro vložíš do oficiálneho koženého Apple krytu za 65 eur. Aj tu nabíjanie funguje, no nabíjačka nemusí držať ideálne.

Otázna bude teda hlavne kompatibilita v prípade iných krytov s väčšou hrúbkou a inými tvarmi, ktoré by pri veľkom fotoaparáte iPhonu 13 Pro mohli nabíjanie ešte viac skomplikovať. Nový iPhone 13/13 mini a iPhone 13 Pro Max by s MagSafe Duo mali byť úplne kompatibilné ako doteraz, nakoľko ich rozmery modulov fotoaparátu nebránia v úplnom dosadnutí smartfónu na bezdrôtovú nabíjačku.

Zdroj: 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú