Aktualizované 1. 3. 2022 – Apple sa nakoniec pridal k množstvu spoločností, ktoré obmedzili alebo úplne zrušili poskytovanie svojich služieb alebo predaje produktov v Rusku, ktoré napadlo Ukrajinu a odmieta stiahnuť svoje vojská.

Ako píše 9TO5Mac, online obchod Apple v Rusku zrušil všetky predaje. Dôvodom môže byť nielen odsudzovanie ruskej invázie, ale tiež problematická ekonomická situácia kvôli silným sankciám. Apple tak podobne pozastavil predaje v minulom roku aj v Turecku.

Pôvodný článok:

Vicepremiér Ukrajiny a minister pre digitalizáciu, Michailo Fedorov, zaslal výkonnému riaditeľovi Apple, Timovi Cookovi, list so žiadosťou o podporu Ukrajiny nezvyčajným spôsobom, informuje Bloomberg.

V liste ho totiž žiada, aby zastavil služby a produkty Apple v Rusku a zároveň zamedzil prístup do App Store. Argumentuje pritom tým, že takýto krok môže motivovať mladých ľudí v Rusku do odmietania vojny.

Zatiaľ sa totiž zdá, že uvalené sankcie nijak Apple neobmedzujú a spoločnosť môže naďalej poskytovať svoje služby v Rusku. Mnohí pritom kritizujú aj samotné sankcie, ktoré sú podľa nich slabé a prichádzajú príliš neskoro, pričom úplne neodrezali Rusko od západu.

Vyjadril sa aj šachový veľmajster Garry Kasparov, podľa ktorého sankcie ignorujú najväčších ruských oligarchov, sú slabé a západ si nechce priznať, že za budovanie Putinovej vojnovej mašinérie je spoluzodpovedný.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú