Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple opäť utvrdil svoju reputáciu na trhu. Podľa najnovších informácií portálu The Verge, nedávno predstavené iPady nie sú kompatibilné s minuloročnými klávesnicami.

Ako informuje zdroj odvolávajúci sa na francúzsky portál iGeneration, práve predstavený najprémiovejší 12,9-palcový iPad Pro s Mini LED displejom nie je možné používať s klávesnicou Magic Keyboard. Klávesnica, sekundujúca aj ako obal, bola v najnovšej forme s trackpadom predstavená začiatkom minulého roka s vtedajším iPadom Pro.

Jej cena je v priemere 350 €, čo rozhodne nie je za perifériu k tabletu málo. O to viac táto čiastka zabolí v prípade, že ju nemôžeš používať s najnovšou generáciou, keďže nutnosť nákupu úplne novej klávesnice vzniká len pri Mini LED modeli.

Ten je o 0,5 mm hrubší ako ostatné predstavené modely, respektíve iPad Pro z roku 2020. Údajne má väčšiu hrúbku na starosti nový displej a všetky komponenty s ním spojené. iPad Pro s 11-palcovým displejom vie komunikovať aj so staršou klávesnicou.

Zaujímavosťou na druhej strane je, že nová klávesnica určená pre 12,9-placové Mini LED je spätne kompatibilná so staršími zariadeniami. Otázkou ostáva, či naozaj ide o jedinečné technologické riešenie alebo Apple našiel ďalší spôsob, ako si zarobiť ďalších vyše 300 € do vrecka.

Zdroj: The Verge, iGeneration

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú