Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kalifornská spoločnosť sa už dlhé roky snaží bojovať proti neautorizovaným servisom a neoriginálnym komponentom vo svojich zariadeniach, ktorým môže v prípade takéhoto servisu obmedziť fungovanie niektorých prvkov.

Najnovšie si podľa odborníkov na YouTube pripravil Apple ďalší „trik“ ako zabrániť neautorizovanému zásahu pri výmene displeja. Po takejto oprave totiž odstaví celé Face ID, informuje 9to5Mac.

Na problém poukázal napríklad YouTube kanál Phone Repair Guru vo svojom videu, kde zhodnotil, že výmena niektorých komponentov v novom iPhone 13 je síce jednoduchšia, no keď príde na opravu samotného displeja, Apple bol nekompromisný. Tu totiž spoločnosť bráni výmene obrazovky v neautorizovanom servise tým, že po oprave zablokuje funkciu overenia tvárou cez svoje Face ID.

Majiteľ smartfónu tak bude nútený navštíviť autorizovaný servis. Neautorizovaný servis môže vymeniť napríklad senzor pre ambientné osvetlenie, mikrofón alebo proximity senzor, no podľa „štandardov“ Apple už nesmie zasahovať do výmeny samotnej obrazovky. Pokiaľ sa tak stane, používateľ sa v iPhone 13 stretne s hlásením, ktoré hovorí o tom, že nie je možné overiť originalitu displeja.

Podľa spomenutého YouTube kanálu by sa tento problém mohol obísť presunutím čipov z pôvodnej obrazovky na novú, no väčšina neautorizovaných servisov by kvôli náročnosti tento úkon nezvládla. Apple tak týmto spôsobom naďalej komplikuje opravu svojich nových iPhonov, u ktorých zákazníka stále viac viaže na autorizované servisy.

Ďalšie články:

Zdroj: 9to5Mac, Phone Repair Guru/YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú