Keď Apple prednedávnom predstavoval novú sériu iPhonov 13, naplnil aj očakávania fanúšikov, ktorým v prémiovej línii iPhone 13 Pro konečne priniesol displej s vysokou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Ako sa ale neskôr ukázalo, takúto frekvenciu nevyužije používateľ v každom prípade. Apple túto bizarnú situáciu adresoval bugu v systéme a na náprave údajne pracuje, informuje 9to5Mac.

Nové iPhony 13 sa už dostali do rúk prvým zákazníkom, ktorí si ich rezervovali v predpredaji. Mnohí z nich si pred dostupnejšími modelmi vybrali prémiový iPhone 13 Pro alebo Pro Max práve kvôli 120 Hz OLED displeju, no ten neposkytne plný potenciál v každej situácii. Vývojári aplikácii pre App Store totiž zistili, že väčšina animácií v aplikáciách tretích strán je obmedzená len na 60 Hz.

V praxi to znamená, že zatiaľ čo používateľ pri prezeraní obsahu môže využívať plnohodnotne 120 Hz displej, v prípade animácií sa obnovovacia frekvencia zníži na polovicu. Takúto zmenu v interakcii je rozhodne vidieť a Apple si tým môže pohnevať mnohých zákazníkov, ktorí si nový iPhone 13 Pro zvolili práve kvôli vylepšenému displeju.

Apple však u o probléme vie a na oprave pracuje, aby umožnil vývojárom aplikácií využiť plný potenciál 120 Hz displeja aj v aplikáciách tretích strán z App Store. Tohtoročné prémiové iPhony 13 Pro totiž majú možnosť upravovať obnovovaciu frekvenciu displeja od 10 Hz do 120 Hz podľa situácie, aby sa šetrila batéria. Obmedzenie aplikácií k využitiu iba 60 Hz tak zrejme nebude z dôvodu šetrenia energie, ale ide o bug, ktorý by mal byť vyriešený už onedlho.

Zdroj: 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú