Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovší update pre predošlé vlajkové lode Samsungu spôsobuje problém s ich batériami, informoval portál PhoneArena. Používatelia sa po aktualizovaní svojho Galaxy S8 a S9 na nový Android 9 Pie sťažujú na krátku výdrž batérie a vysokú spotrebu energie.

S týmito problémami sme sa mohli stretnúť už aj minulosti, kedy sa smartfóny Samsungu dočkali podobných neduhov. Teraz sa situácia opakuje s modelom Galaxy S8 a S9, ktorých SoT, teda doba zapnutej obrazovky, klesá aj o viac ako 50 %. Rýchlejšie vybíjanie batérie má mať na svedomí posledný update, no Samsung na tento problém zatiaľ oficiálne nereagoval. Chyba sa však dotkla iba niektorých kusov týchto modelov a nemusí postihovať všetky z nich.

Zobraziť celú galériu (0)
King's Tech/YouTube

Niektorí používatelia vyskúšali v nádeji na opravu chyby aj resetovanie smartfónu do výrobných nastavení a iní zasa odporúčajú kalibráciu batérie. To sa dosiahne jej úplným vyšťavením na 0 % a následným nabitím na 100 % energie. Po niekoľkých opakovaniach tohto procesu sa môže vysoká spotreba vrátiť späť do normálu. Veľké slovo pri riešení tejto chyby bude mať aj samotný Samsung, ktorý môže neskôr vydať pre tieto modely opravnú aktualizáciu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú