Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenský technologický startup Photoneo, ktorý vyvíja robotický systém pre vychystávanie objednávok, získal investíciu vo výške 21 miliónov dolárov. Kapitál použije firma na zrýchlenie výroby vlastnej 3D senzorovej technológie.

Zároveň chce rozvíjať plne robotizované riešenia pre fyzické vybavovanie a odosielanie objednávok e-shopov. Za touto investíciou stojí investičná skupina IPM Group v spolupráci Venture to Future Fund, Across, Earlybird, AI Capital, Credo Ventures a ďalšími investormi, ktorí do spoločnosti investovali už v predošlých kolách.

“Vidíme veľké medzery v oblasti vybavovania e-commerce objednávok. Kombináciou našich technológií (priemyselných 3D skenerov, autonómnych robotov a algoritmov umelej inteligencie) sme vytvorili systém kompletnej automatizácie vychystávania objednávok e-shopov,” uviedol spoluzakladateľ a CEO Photoneo Ján Žižka. Uvedené riešenie podľa neho pomáha optimalizovať procesy, šetriť miesto a zvýšiť efektivitu 3 až 5-násobne v porovnaní s manuálnym vychystávaním objednávok. Výhodou je aj jeho modulárna štruktúra, vďaka ktorej je možné ho použiť vo veľkých centrálnych, ako aj malých skladoch.

Photoneo je vedúcou firmou v oblasti poskytovania inteligentných automatizačných riešení na báze priemyselného strojového videnia a umelej inteligencie. Vznikla v roku 2013. Hlavným cieľom firmy je automatizácia monotónnych a rizikových povolaní a úloh prostredníctvom robotov vybavených pokročilým 3D videním.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú