Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktualizácia 31. mája:

Dátový tok na Slovensku dosiahol vďaka hokejovým majstrovstvám sveta ďalší rekord len v priebehu niekoľkých dní. Zatiaľ čo sa o predošlé pokorenie dátového toku postaral zápas Slovenska s Ruskom, tentokrát bola nová rekordná hodnota zaznamenaná počas včerajšieho zápasu Slovenska a Švédska, informuje Slovenské peeringové centrum (SIX).

Len po 6 dňoch sa tak dátový tok na Slovensku zvýšil až na 432 Gbit/s. Ide tak už v poradí o tretie zvýšenie dátového toku v našej krajine, pričom posledné rekordy padali práve počas prebiehajúcich majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.

Pôvodný článok:

Hokejový zápas Slovenska s Ruskom priniesol okrem úspechu našich hokejistov aj nový rekord, na ktorý upozornilo Slovenské peeringové centrum (SIX). Počas vysielania zápasu totiž slovenský internet výrazne pokoril hodnotu 400 Gbit/s.

Dátový tok slovenského internetu sa počas poslednej tretiny hokejového zápasu Slovenska s Ruskom dostal až na úroveň 415,8 Gbit/s.

Postupné navyšovanie rekordov, ktoré sa od začiatku roka 2020 výrazne zrýchlilo, nabralo počas prebiehajúceho hokejového šampionátu ešte viac na obrátkach. „Predošlý“ rekord totiž slovenský internet dosiahol len včera počas zápasu s Veľkou Britániou, kedy sa dátový tok pohyboval na úrovni 361,7 Gbit/s.

Ďalšie články: 

Zdroj: SIX

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú