Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Skupina hackerov s názvom PuckArks, ktorá sa verejne hlási k hnutiu Anonnymous, nedávno zverejnila menný zoznam viac než 600 ruských dôstojníkov Federálnej bezpečnostnej služby (FSB).

Presnejšie skupina na svojom Twitteri zverejnila menný zoznam 620 dôstojníkov FSB pochádzajúcich z Moskvy. Okrem mien sú v publikovanom zozname uvedené aj ďalšie citlivé informácie vrátane registračnej adresy či pasu.

Treba však podotknúť, že uverejnený menný zoznam a pravosť údajov, ktoré sú zverejnené na stránkach ghostbin.com zatiaľ nikto oficiálne nepotvrdil. Ide však o ďalší rázny krok a dôkaz, že hackerské skupiny držia svoje slovo a bojujú v kybernetickom priestore proti Rusku.

Nedávno skupina Anonymous tiež zverejnila citlivé dáta obsahujúce  viac ako 400 000 e-mailov z ruských priemyselných firiem.

300 000 e-mailov o veľkosti 244 GB uniklo zo spoločnosti Petrovsky Fort (vlastník jedného z najväčších kancelárskych komplexov v Petrohrade) a ďalších 100 000 e-mailov o veľkosti 145 GB získali od spoločnosti Aerogas (strojárska spoločnosť, ktorá má pod palcom ropný a plynárenský sektor v Rusku).

Medzi klientov Aerogasu patrí aj najväčší ruský producent ropy Rosneft a rovnako najväčší producent zemného plynu v Novatek. Za zmienku tiež stojí fakt, že obe zmienené spoločností sú štátne.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú