Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ministerstvo financií SR po silnej kritike zo strany Slovákov upravilo podmienky a štatút súťaže vysielanej v relácii Byť zdravý je výhra na Jednotke. Zmenu spôsobila vlna kritiky po premiérovej časti relácie, kedy nádejná výherkyňa prišla o 400 tisíc eur kvôli oneskorenému vysielaniu. Najnovšie podmienky chcú tejto situácii zabrániť a zároveň myslia aj na hendikepovaných súťažiacich, informuje Denník N.

„Rozšírili sme možnosti asistencie pre zdravotne znevýhodnených ľudí, aby predmetné heslo mohli telefonicky zodpovedať napríklad aj ich blízki. Mysleli sme tak nielen na hendikepovaných, ale aj seniorov, ktorí môžu rovnako využiť pomoc svojich rodinných príslušníkov či známych, ktorým dôverujú. Takúto možnosť budú mať aj ľudia, ktorí zo svojich profesijných dôvodov nemôžu v priamom prenose zodpovedať heslo,“ uviedlo MF SR v tlačovej správe.

V súvislosti s týmito zmenami upravila RTVS dramaturgiu relácie Byť zdravý je výhra, v ktorej po novom heslo prinesie hosť v obálke a nahlas ho prečíta. Potom bude naďalej zobrazované na LED stene štúdia. Heslo zaznie a bude viditeľné ešte pred volaním súťažiacemu a zobrazené bude až do skončenia tohto volania v danom súťažnom kole.

Okrem toho sa heslo objaví aj v lište na televíznych obrazovkách. Týmto spôsobom chcelo MF SR a RTVS vyriešiť kritizovaný problém s oneskoreným vysielaním cez internet a predísť podobnej situácii, aká nastala počas prvej časti relácie.

Navyše, moderátori sa po spojení so súťažiacim uistia, že reláciu na Jednotke sleduje a že heslo videl. Pre uznanie prémiovej výhry 100 tisíc eur však stále musí vyžrebovaný súťažiaci zodpovedať správne heslo do skončenia časomiery. Doteraz pritom ministerstvo eviduje už 865 tisíc registrácií do očkovacej lotérie.

Zdroj: Denník N, MF SR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú