TV Markíza informovala, že zo snáh o vyplatenie „morálnej výhry“ pre ženu z východu Slovenska nič nebude. Príbeh je verejnosti dobre známy – prvú časť očkovacej lotérie na RTVS sprevádzali technické nedostatky. V médiách najviac rezonoval prípad Zuzany zo Solivaru, ktorá kvôli tomu, že sledovala oneskorený prenos cez internet, nedokázala moderátorom relácie prečítať správne heslo k výhre až 400 000 eur.

Už o týždeň neskôr sa pravidlá zmenili a heslo, ktoré musí vyžrebovaná osoba prečítať, na obrazovke odvtedy svieti už niekoľko minút pred samotným losovaním.

Na Zuzanu sa však táto úprava ešte nevzťahovala, preto jej podľa vtedy platného štatútu súťaže výhra nepatrila. Minister financií Igor Matovič, ktorý s nápadom na očkovaciu lotériu prišiel, okamžite vyhlasoval, že nájde cestu, ako jej obrovskú výhru vyplatiť. Expremiér ženu osobne navštívil a hovoril: „Keď si prečítame štatút, zistíme, že Zuzana nevyhrala, no väčšina Slovenska cíti, že má na to morálne právo,” 

Z výhry nič nebude

Matovičov návrh vyplatiť 400-tisíc navyše narazil na odpor koaličnej SaS, ktorá to považovala za nezmyselné plytvanie peňazí zo štátneho rozpočtu. Matoviča a OĽaNO strana Richarda Sulíka vyzvala, aby sumu radšej zaplatili zo svojho, respektíve z peňazí, ktoré OĽaNO už dostalo za výsledok vo voľbách.

Podľa Markízy dnes Matovič sám potvrdil, že požiada Hegerovu vládu, aby jeho vlastný návrh stiahla. Celá očkovacia prémia navyše už o pár dní končí. Najbližšia časť relácie Byť zdravý je výhra vysielaná v sobotu na RTVS bude úplne posledná.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú