Lacná kryptomena, brak, či vyhodené peniaze. Aj to sú časté výrazy pre dogecoin, ktorý však už žiadnym vtipom dávno nie je. Tento rok kryptomenu preslávil najprv Elon Musk, ktorý ju vyzdvihoval v sérii tweetov, ktoré viedli k obrovskému nárastu jej ceny. Tá síce následne klesla takmer o polovicu, no v priebehu včerajška začala opäť stúpať a dosahuje rekordné hodnoty.

Cena kryptomeny s tvárou psa Shiba Inu v utorok doslova „vystrelila“, keď sa z ranných 0,07 USD dostala až na hranicu 0,1 USD, ktorú dnes v noci nakoniec prelomila.

V čase písania článku sa dogecoin obchoduje na sume 0,135 USD, čo predstavuje nárast za 24 hodín o viac než 80 %. Rast ceny je podľa údajov z CoinMarketCap spôsobený výrazným nárastom obchodovaného objemu, pričom trhová hodnota dogecoinu už presiahla 17 miliárd USD.

Zobraziť celú galériu (1)
Cena dogecoinu za posledných 24 hodín. / Zdroj: CoinDesk

Pripomeňme však, že rekordné hodnoty zažívajú aj všetky „veľké“ kryptomeny, pričom najväčší bitcoin prekročil dnes ráno hranicu 64 000 dolárov a rekordy láme aj ethereum, ktoré sa dnes prvýkrát dostalo cez hranicu 2400 dolárov.

Náladu na trhu digitálnych mien podporoval posledné dni aj dnešný vstup na burzu americkej spoločnosti Coinbase Global. Tá bude podľa CNBC ohodnotená sumou 250 dolárov za akciu, čo jej dáva celkovú trhovú hodnotu na úrovni 65,3 miliardy dolárov.

Hovorilo sa však aj o možnom ohodnotení až na 100 miliárd dolárov. Akcie kryptomenovej burzy budú obchodovateľné už dnes o 15:30 nášho času.

Zdroj: CoinDeck, CoinMarketCap, CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú