Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Meta prináša pre sociálnu sieť Facebook úplne novú funkciu, ktorá má zmeniť zobrazovanie obsahu. Ako však informuje v tlačovej správe, ponúkne aj alternatívu a niekoľko zásadných zmien, ktoré sieť opäť trochu oživia.

Hlavnou zmenou je implementácia úplne novej lišty s názvom Feeds, ktorá má zobrazovať obsah na základe toho, čo je nové medzi priateľmi, obľúbenými stránkami, skupinami a podobne. V nej je možné spravovať zoznam obľúbených priateľov a stránok a ich obsah filtrovať.

Meta/Facebook

Názov primárnej lišty a stránky, ktorú používateľ uvidí po spustení siete ako prvú, sa mení na Home (Domov) a bude slúžiť primárne pre zobrazovanie obsahu, ktorý používateľ zatiaľ nevidel. Je z nej zároveň možné sa ľahko dostať k videám vo forme Reels a tiež Stories ostatných používateľov.

Cieľom je zjednodušenie kontroly používateľa nad tým, čo na svojej stránke vidí. Systém umožní používateľovi vybrať si, či chce vidieť napríklad najnovšie príspevky konkrétnej skupiny, ktorej je členom alebo nový zábavný obsah.

Feeds neobsahuje náhodné príspevky s označením „odporúčané pre Vás“ a takisto sa v tejto lište nachádzajú reklamy. Niektorí používatelia už túto funkciu majú, celosvetovo však bude implementovaná počas najbližšieho týždňa.

Ako lišta Feeds pôvodne slúžilo prepínanie medzi najnovším obsahom a zaujímavým obsahom na domovskej stránke Facebooku. Táto funkcia v podstate zotrváva aj naďalej, avšak namiesto prepínania zoradenia si používateľ prepne celú lištu – takéto riešenie je o niečo prehľadnejšie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú