Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

4ka informuje, že počas prvých šiestich mesiacov tohto roka nezaháľala a výrazne rozširovala svoje pokrytie. Výsledkom majú byť „desiatky“ nových miest a obcí pokrytých vlastnou 4G sieťou.

Celkovo tak 4ka vlastnou 4G sieťou pokrýva už 85 % populácie Slovenska – operátori takto narábajú s počtom obyvateľov v jednotlivých lokalitách, nejde teda o 85 % územia SR.

Sústredili sa na stred a východ

Tento rok sa podľa operátora pracovalo aj na obľúbených turistických destináciách. 4G tak zákazníci 4ky na mobile uvidia aj v miestach ako Východná, Dolný Kubín, Važec, Oravský Podzámok, Rajecké Teplice či Bardejovské Kúpele.

Mierne sa pohlo aj pokrytie 5G sieťou, kedy k Bratislave a malej časti Banskej Bystrice pribudla Trnava. V miestach, kde 4ka vlastnú 5G ani 4G sieť nemá, využívajú zákazníci národný 3G roaming bez akýchkoľvek príplatkov navyše.

„Neustále sa snažíme vylepšovať pokrytie našou rýchlou 4G sieťou, ktorou už pokrývame viac ako 85 % obyvateľstva. Tento rok sme postavili nové vysielače, ktorými sme pokryli desiatky nových lokalít na celom Slovensku. Okrem toho sme spustili aj 5G sieť v Trnave a zároveň zahusťujeme a vylepšujeme našu existujúcu sieť, keď sme na viacerých vysielačoch nasadili technológiu Massive MIMO 4×4, ktorá umožňuje smartfónom dosahovať ešte vyššie prenosové rýchlosti mobilného internetu,” hovorí Patrik Kollaroci, technický riaditeľ pre mobilné služby 4ka.

Zoznam novopokrytých obcí 4G sieťou (od januára 2022)

Cinobaňa, Závadka nad Hronom, Huncovce, Jakubany, Drienov, Gbely, Tulčík, Záhradné, Pitelová, Trnavá Hora, Zemianska Olča, Tôň, Stránske, Rajecké Teplice, Ivanka pri Dunaji, Vlčkovce, Opoj, Budča, Ubľa, Neded, Vlčany, Helcmanovce, Važec, Hybe, Východná, Dolný Kubín – Bziny, Breza, Ťapešovo, Chrenovec – Brusno, Lipník, Jalovec, Oravská Jasenica, Ťapešovo, Oravský Podzámok, Liptovská Osada, Liptovská Lužná, Považská Bystrica – Považská Teplá, Tekovská Breznica, Orovnica, Bystrany, Hincovce, Tlmače, Malé Kozmálovce, Nový Tekov, Kolinovce, Kalinovo, Veľká Ves, Turie, Bardejov – Bardejovské Kúpele.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú