Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pomaly ale isto sa blíži čas, kedy v systéme Windows 10 úplne zanikne Flash Player. Microsoft už proces odstraňovania započal a aktualizácia, ktorá sa má o to definitívne postarať, je k dispozícii už od februára tohto roka. Používateľom sa ponúka na stiahnutie postupne, informoval Windows Latest.

V nedávnom vyhlásení Microsoft potvrdil, že Adobe Flash Player bude z PC odstránený po aktualizovaní operačného systému Windows 10 na verziu 21H1. Všetko sa však začalo už v predošlom roku, kedy Microsoft započal postupné odstraňovanie Adobe Flash Playeru.

Ako prvé prestali podporovať Adobe Flash Player internetové prehliadače Edge a Internet Explorer 11 no a posledným „klincom do rakvy“ Flash Playeru bude práve najnovšia aktualizácia, ktorá sa dá stiahnuť už teraz, ale zatiaľ je jej inštalácia dobrovoľná. Od júna a júla bude stabilnou súčasťou aktualizácií Windows 10.

Nová verzia Windows 10 21H1 bude vôbec prvou verziou operačného systému bez predinštalovaného Adobe Flash Playeru. Pokiaľ dôjde na tvojom PC k tejto aktualizácii, Flash Player prestane sám automaticky pracovať.

Aktualizácia však odstráni iba tie komponenty Flash Playeru, ktoré boli doposiaľ „súčasťou“ operačného systému. Pokiaľ máš Flash Player stiahnutý z iných zdrojov alebo manuálne, neodstráni sa.

Zdroj: Microsoft, Windows Latest

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú