Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Začiatkom tohto mesiaca Google predstavil dvojicu svojich vlajkových lodí Pixel 2/ 2 XL. Tie sa stali najlepšími fotomobilmi na trhu, no gigant pri ich prezentovaní nespomenul jednu dôležitú vec.

Ako si sa mohol aj ty sám presvedčiť, nová vlajková loď spoločnosti Google okrem masívneho výkonu ponúka aj v súčasnosti najlepší fotoaparát spomedzi všetkých smartfónov. Navyše k tomu nepotrebuje duálny snímač či kopec megapixelov.

Ako by mohli byť fotky ešte lepšie?

Odpoveďou je nové SoC s názvom Pixel Visual Core. V podstate ide o malý procesor, ktorého úlohou je špičkové spracovanie fotografií. Okrem toho pomáha aj pri úlohách, ktoré vyžadujú strojové učenie. Už teraz je Pixel 2 oveľa rýchlejší pri spracovaní záberov ako jeho predchodca a s týmto procesorom bude ešte rýchlejší.

Pri pohľade na rozloženie čipu môžeš vidieť, že Pixel Visual Core obsahuje celkovo 8 jadier, z ktorých každé je prispôsobené na spracovanie HDR obrazu. Okrem toho čip obsahuje aj vlastnú LPDDR4 pamäť a energeticky úsporné jadro Cortex-A53.

Zatiaľ nevyužitá technológia

Zaujímavosťou je, že momentálne tento čip nie je aktívny v žiadnom z nových Pixelov. Využívať sa bude dať až s ďalšou aktualizáciou na Android 8.1 Oreo, pričom sa objaví aj samostatná aplikácia, ktorá bude túto novinku maximálne využívať. Prečo sa však gigant nepochválil pri predstavovaní? Jeden z dôvodov môže byť, že funkcia ešte nebola dotiahnutá do úplného konca. Preto sa rozhodol o tom informovať, až keď bude technológia naplno pripravená.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú