banner-mx5
O systéme zverejňovania zdrojových kódov od MediaTeku sme už veľakrát písali. Pred tým, než výrobcovia smartfónov môžu vytvoriť systém pre svoj smartfón s MediaTek čipsetom, musia si kúpiť zdrojové kódy operačného systému Andorid, ktoré upravil Mediatek, aby správne fungovali s ich čipsetmi. Mediatek ich získava priamo z open source projektu Android.

Sleduj FónyzČíny.sk aj na FacebookuGoogle+ Instagrame!

Výsledné zdrojové kódy často obsahujú chyby, ktoré MediaTek neopravil. Ich oprava potom ostáva na výrobcoch. Tí menší ich často ani neopravia. V prípade, že by bol kernel od MediaTeku verejný, je komunita dobrovoľníkov schopná chyby opravovať, vylaďovať a pre smartfóny by vznikla väčšia databáza dostupných systémov.

Peticia_mediatek

Toto sa rozhodol zmeniť Chris Smith, ktorý na portáli change.org vytvoril petíciu, ktorá je adresovaná Ming-Kai Tsai, generálnemu riaditeľovi spoločnosti MediaTek. Cieľom je získať 500 virtuálnych podpisov. Aktuálne do splnenia cieľa ostáva okolo 90 podpisov. Aj napriek tomu, že 500 podpisov bude čoskoro dosiahnutých, je stále malá šanca, že MediaTek len tak niečo zmení na svojej obchodnej stratégii. Musel by si potom nájsť iný zdroj príjmov. Vždy však existuje šanca, že „motyka vystrelí“…

 Zdroj: Change.org

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú