Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Operačný systém iOS 11 priniesol mnoho výrazných vylepšení a nových funkcií, ale aj zopár nedokonalostí. Okrem samovoľného zapínania služby CLIR a horšej výdrže batérie mohli používatelia spozorovať aj absenciu významnej funkcie.

Reč je o prepínaní aplikácií vďaka 3D Touch, ktoré je súčasťou iPhonov už niekoľko rokov. Počas beta testovania bola táto možnosť dočasne odstránená, no do finálnej verzie iOS 11 sa už nedostala.

Čoskoro zažije comeback

Pokiaľ táto funkcia chýba aj tebe, máš sa na čo tešiť. V druhej beta verzii iOS 11.1 sa totiž opätovne objavila a čoskoro sa teda vráti na všetky iPhony s podporou 3D Touch. „Bohužiaľ, podporu pre toto gesto sme museli dočasne odstrániť kvôli technickým problémom. Vrátime ju ale späť v nadchádzajúcej iOS 11.x aktualizácii,“ uviedol softvérový inžinier Apple, Craig Federighi.

Bola vítaná

Pokiaľ chce používateľ staršieho iPhonu bez podpory 3D Touch vstúpiť do multitaskingu a prepnúť aplikáciu, nemá inú možnosť, ako dvakrát stlačiť domovské tlačidlo. iOS 9 a 3D Touch celý tento proces zjednodušilo, keďže stačilo iba silnejšie stlačiť okraj displeja.

Nenechaj si ujsť
Recenzia | iPhone 8 Plus vyzerá zastaralo, no jeho výkon a fotoaparát sú dychberúce

V dohľadnej dobe však, našťastie, môžeme očakávať jej veľký návrat. Momentálne je súčasťou iOS 11.1 beta 2 pre vývojárov, pričom ešte bude nasledovať beta verzia pre verejnosť a až potom vyjde na svet finálna verzia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú