Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zvyčajne ti prinášame analýzy speedtestov od Davida Rahimiho z veľmi známeho YouTube kanálu PhoneBuff. Tentokrát tu však máme rýchlostný test s podobnou metodikou, v ktorom sa proti sebe postavili dvaja čínski rivali.

Aktuálna vlajková loď najrýchlejšie rastúcej spoločnosti na globálnej technologickej scéne, Xiaomi Mi6, proti rovnako zaujímavému Honoru 9. Ktorý model je ale pri bežnom používaní rýchlejší? Túto otázku sa snažil zodpovedať YouTube kanál TeChinAction. Oba spomínané smartfóny sú čo sa špecifikácií týka, samozrejme, špičkami v obore. Mi6-ka je poháňaná najnovším Snapdragonom 835, 6 GB operačnou pamäťou RAM či bleskovo rýchlym interným úložiskom technológie UFS. Na druhej strane je Honor 9, ktorého jadro tvorí „domáci“ Kirin 960, 4 GB RAM a úložisko založené na staršej technológii eMMC.

xiaomi mi6
zdroj fotografie: Kristián Hrušovský / FonTech

A čo softvér? Model Mi6 poháňa nadstavba MIUI známa svojimi častými aktualizáciami, skvelým dizajnovým jazykom a príkladnou optimalizáciou. Pri Honore sa stretneme s nadstavbou EMUI. Oproti MIUI sa môže zdať mierne prekombinovanejšia a vizuálne neuhladená. V oboch prípadoch sa však jedná o maximálne responzívny používateľský zážitok na špičkovej úrovni.

Nenechaj si ujsť
Exkluzívne: Xiaomi nás vyslyšalo! Mi6-ka príde v oficiálnej globálnej verzii s plnou LTE podporou


zdroj fotografie: Honor

Test pozostáva zo spúšťania 16 aplikácií a ich opätovného spustenia z pozadia, čím sa testuje manažment RAM pamäti. Výber aplikácií je štandardný. Predinštalované aplikácie, sociálne siete a zopár náročnejších vrátanie plnohodnotných hier.

Ako sa ukázalo, v praxi nemáme jednoznačného víťaza. Rozdiel vo finálnom kole tvoril iba necelú sekundu v prospech Xiaomi Mi6. Môžeme sa teda zhodnotiť na tom, že ako Xiaomi, tak aj Huawei ponúkajú zákazníkovi príkladne optimalizované prostredie a smartfón hodný pozitívnych pomenovaní.

Kúpiť Xiaomi Mi6 za skvelých 382 €

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú