Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.


Smartfóny Google Pixel a Pixel Xl predstavené minulý rok sklamali všetkých fanúšikov starších cenovo dostupných Nexusov. Nádej na cenovo dostupný smartfón od Google však stále neumrela.

V januári sa šírili dohady o cenovo dostupnom Pixel smartfóne, no senior viceprezident spoločnosti Google, Rick Osterloh, nakoniec tieto informácie na MWC vyvrátil. Osterloh povedal, že Pixely ostanú prémiové a žiadny cenovo dostupný Pixel smartfón nemáme čakať. A práve v tomto tvrdení je pes zakopaný. Tipster si myslí, že Google predstaví cenovo dostupný smartfón, ale pod inou značkou ako Pixel.

Google Pixel 32GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

googl pixel
zdroj fotografie: Twitter/@idoia_estadella

Tým pádom by nový smartfón mohol spadať do programu Android One, ktorý obsahuje low-endové smartfóny pre rozvojové trhy. Ak by ho Google vybavil vlastným a slušným hardvérom, rozhodne by nás potešil. Vyzerá to teda tak, že značka Pixel ostane pre prémiové zariadenia ako sú Chromebook Pixel, tablet Pixel C a Pixel smartfóny.

nenechaj si ujsť
Prvé informácie o Google Pixel 2: Lepší fotoaparát, nový procesor a ešte vyššia cena

google pixel
zdroj fotografie: Dgtle

Teraz sa však naskytá otázka, či by Google stíhal vyrábať takýto smartfón. Chromebook Pixel a tablet Pixel C si kupovala len malá skupinka zákazníkov, takže Googlu výroba nerobila problémy. Po predstavení Pixel smartfónov ale boli všetky zásoby ihneď vypredané a vznikalo meškanie dodávok. Ak by Google predsa len prišiel s cenovo dostupným smartfónom podobným Pixelom, dopyt po ňom by bol oveľa väčší a zákazníci by naň možno čakali ešte dlhšiu dobu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú