Čínske Xiaomi sa pomaly, ale isto pripravuje na predstavenie svojej vlajkovej lode pre rok 2017, ktorou sa stane smartfón Xiaomi Mi6. Aj keď žiadne oficiálne informácie o tomto smartfóne zatiaľ nemáme, jeho výbavu už ako tak poznáme.

Spoločnosť Xiaomi mnohých fanúšikov sklamala potvrdením neúčasti na blížiacom sa mobilnom kongrese MWC 2017 v Barcelone. Očakávalo sa, že práve tu bude nové Xiaomi Mi6 predstavené. Kým celý technologický svet čaká na debut Mi6-ky, na čínskej sociálnej sieti Weibo sa neustále objavujú nové informácie o špecifikáciách tohto čínskeho stroja. Je takmer isté, že Xiaomi Mi6 bude opäť predstavené v niekoľkých verziách líšiac sa výbavou.

Xiaomi Mi Note 2 4GB/64GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Xiaomi Mi6

Xiaomi Mi MIX a Mi Note 2

zdroj fotografie: Techmiao

Podľa najnovších správ bude základná verzia smartfónu vybavená FullHD displejom, 4 GB RAM pamäťou a 32 GB úložiskom. Drahší variant má prísť s jemnejším 2K displejom, rovnakou 4 GB RAM-kou a väčšou 64 GB vnútornou pamäťou. Obe verzie budú odeté do konštrukcie z keramického skla, ktorá bude na zadnej strane obsahovať 12 MPx Sony IMX368 fotoaparát. Rovnakým snímačom sa pýši aj konkurenčné Meizu Pro 6 Plus, ktoré dosahuje naozaj perfektné výsledky. Čo sa predného fotoaparátu týka, ten Mi6-ka zdedí po Mi Note 2. Ponúkne tak 8 MPx Sony IMX268 snímač s automatickým zaostrovaním.


zdroj fotografie: Weibo Meizu

Už je takmer isté, že v útrobách Xiaomi Mi6 sa bude nachádzať najnovší a zároveň najvýkonnejší mobilný procesor na trhu, Snapdragon 835. Zrejme kvôli nedostupnosti tohto čipsetu prebehne predstavenie novinky od Xiaomi neskôr. Prvé dohady hovoria o predstavení v apríli, no Xiaomi zatiaľ nič oficiálne nepotvrdilo.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú