Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

S novými smartfónmi prinášajú výrobcovia aj nové, vylepšené procesory. Po niekoľkých nových čipoch prichádza rad aj na zástupcu strednej striedy, ktorý prináša významné vylepšenia nielen v oblasti fotoaparátu. Nový procesor MediaTek Helio P25 môžeme očakávať v tohtoročných mid-range smartfónoch.

Nový procesor MediaTek Helio P25 so sebou prináša mnoho inovácií po stránke fotoaparátu, ale aj čo sa výkonu týka. Nadchádzajúce smartfóny s týmto procesorom budú môcť využívať jeden snímač fotoaparátu s rozlíšením až 24 MPx alebo kombináciu dvoch fotoaparátov s rozlíšením 13 MPx pre každý z nich. Okrem toho prináša nová P25-ka aj podporu pre lepšiu redukciu šumu a inteligentné vyváženie čiernej a bielej farby pri monochromatických snímačoch. Nechýba mu ani podpora pre rozostrenie pozadia za objektom, tzv. bokeh efekt. MediaTek Helio P25 tiež prináša podporu pre HDR zábery a vylepšením prešlo aj automatické zaostrovanie. Vďaka novému hardvéru sa znížil čas expozície až o maximálne 55 %.

Elephone S7 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

MediaTek Helio P25zdroj fotografie: Gizmochina

Nenechaj si ujsť
Nový Elephone na obzore! Model P25 príde s procesorom Helio P25, 6 GB RAM pamäťou a 21 MPx fotoaparátom

Nový procesor taiwanského MediaTeku bude vyrábaný 16 nm výrobným procesom FinFet, čím bude energeticky menej náročný v porovnaní s jeho predchodcom. Konkrétne spotrebuje až o 25 % menej energie. Novinka sa skladá až z ôsmich jadier Cortex-A53 s maximálnou pracovnou frekvenciou 2,5 GHz. Potrebný výkon po grafickej stránke zabezpečí grafický čip Mali-T880 MP2. Ten pracuje na frekvencii 900 MHz.

MediaTek Helio P25zdroj fotografie: Gizmochina

S novým procesorom Helio P25 budú môcť výrobcovia smartfónov do svojich modelov strednej triedy umiestniť operačnú pamäť RAM o veľkosti až 6 GB. Vylepšením prešla aj podpora pre LTE pripojenie, ktoré má teraz dosahovať vyšší upload a celkovo zefektívňuje prenos dát pri nižšej spotrebe energie batérie. Zároveň bude nový čip produkovať oveľa menej tepla. Túto novinku môžeme očakávať už v tohtoročných smartfónoch strednej triedy, kde si rozhodne nájde svoje využitie. Medzi prvými môže nové Helio P25 dostať pripravovaný smartfón Elephone P25.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú