Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.


Dlhú dobu sa spoločnosť Apple držala tradície predstavovania jediného smartfónu ročne. Ak nerátame pomerne experimentálny iPhone 5C, tak sú to už takmer tri roky, čo sa z tejto tradície upustilo a spolu s klasickým modelom je predstavovaná aj jeho zväčšená verzia s označením Plus. Tá okrem väčšieho displeja často obsahuje aj lepšie špecifikácie, vďaka čomu sa jej v predajoch darí stále viac.

Za všetko hovoria posledne predstavené modely, iPhone 7 a iPhone 7 Plus, ktoré sa v špecifikáciách výrazne odlišujú. Väčší z tejto dvojice vybavený 5,5-palcovým displejom ponúka na zadnej strane duálny fotoaparát, pričom sa môže pochváliť aj väčšou pamäťou RAM či opäť väčšou kapacitou batérie. Za tieto vylepšenia si slovenskí zákazníci priplatia v obchodoch zhruba 150 €, čo rozhodne nie je nízka suma. Napriek tomu sa ale phabletom s logom nahryznutého jablka nesmierne darí a pomaly začínajú v predajoch dorovnávať klasické verzie. Podľa dostupných údajov sa v minulom štvrťroku iPhone 7 Plus postaral až o 40 % zo všetkých tržieb za predaj smartfónov výrobcu.

Apple iPhone 7 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

zdroj fotografie: DGtle

TIP: iPhony strácajú popularitu v obrovskej Číne. Medzi najpredávanejšími smartfónmi sa už nenachádza žiadny model

V rovnakom období, avšak rok dozadu, si starší iPhone 6S Plus viedol o poznanie horšie, keďže zabezpečil iba 23 % z tržieb za predaj iPhonov. Za tento nárast nepochybne môžu spomínané lákavejšie špecifikácie s čerešničkou na torte v podobe duálneho fotoaparátu. Napriek tejto pomerne šťastnej správe však vrchní predstavitelia Apple veľký dôvod na radosť nemajú. Najnovším smartfónom od tohto giganta sa totižto nedarí podľa očakávaní.

zdroj fotografie: Business Insider

Za týmto problémom stoja zrejme nevýrazné vylepšenia oproti predošlej generácií, no podieľať sa na ňom môže aj očakávaný iPhone 8, ktorý má byť skutočne revolučný, a tak sa naň nemalé percento zákazníkov tejto spoločnosti rozhodlo počkať. Podľa analytikov by boli zákazníci amerického giganta dokonca schopní siahnuť hlbšie do peňaženky, no len v tom prípade, ak ponúkne nový iPhone 8 skutočne revolučné špecifikácie, na ktoré konkurencia nebude stačiť. V každom prípade, sme nesmierne zvedaví, čo si pre nás Apple do roku 2017 prichystá.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú