Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-mi-notebook-air-13S notebookmi sa v Číne poslednú dobu roztrhlo vrece a na medzinárodný trh vstupujú aj pre nás menej známi výrobcovia. Jedná sa väčšinou o zariadenia s uhlopriečkami menej než 15,6″.

Notebook Martian A8 sa zaraďuje medzi elitnejšie zariadenia s výbavou, ktorá kladie dôraz na prvý dojem. K nej sa ešte pripisuje výborná cena iba 530 € pri verzii so 256 GB SSD úložiskom. Za túto cenu získaš notebook s celokovovým telom v striebornej farbe. Podsvietená klávesnica je vytvorená z čierneho plastu, ktorý mierne vystupuje z hliníkového tela. Kvôli menším rozmerom padol za obeť numerický blok. Pod klávesnicou je umiestnený stredne veľký touchpad.

martian-a8-notebook-1
zdroj fotografie: Gearbest

Kúpiť notebook Martian A8 za 530 €
Intel Core i7 a 8 GB RAM

Displejová časť je spojená so základňou pomocou veľkého masívneho kĺbu uprostred. Nájdeme na nej umiestnený menší 13,3 palcový FullHD IPS panel a 0,3 MPx fotoaparát spolu s mikrofónom.

martian-a8-notebook-2
zdroj fotografie: Gearbest

Konektivita po stranách je pomerne pestrá. Nájdeme tu bežné kúsky ako napájací DC konektor, HDMI, USB 3.0 a 2.0, 3,5 mm zvukový jack. Rovnako tak aj menej tradičné sloty pre kartu SD a ethernetový konektor.

martian-a8-notebook-3
zdroj fotografie: Gearbest

Špecialitou toho zariadenia je hlavne vnútorná výbava, ktorá obsahuje výkonný procesor Intel Core i7 7500U s 2 jadrami taktovanými na enormných 2,7 GHz a vyrábaných 14 nm technológiou. Jedná sa o to najlepšie, čo v notebookoch dostať. V Číne samozrejme vedia, že dobrý notebook nerobí len procesor. Rovnako dôležitá pamäť RAM dosahuje veľkosti 8 GB typu DDR3L a je možné ešte jej dodatočné rozšírenie. K tomu sa pridáva vysokorýchlostný SSD disk s kapacitou 256 GB. Zatiaľ to vyzerá ako výborná herná mašina. Pri bližšom pohľade na špecifikácie si môže každý čitateľ všimnúť, že pre hranie náročný hier tu nenájdeme dostatočne výkonnú grafickú kartu. Martian V8 prichádza s integrovanou Grafickou kartou Intel HD Graphics 620, ktorá postačí pre bežné používanie a hranie starších hier.

martian-a8-review-laptop-cheap-hw4all.com-08
zdroj fotografie: hw4all.com

Integrovaná batéria má kapacitu 2520 mAh pri napätí 14,4 V. Podľa výrobcu je to dostatok pre pozeranie 6 hodinového filmového maratónu. Nechýba bezdrôtová konektivita Bluetooth 4.0. Vo výsledku je Martian V8 výborné zariadenie na prácu, ktorá nevyžaduje veľký výkon grafickej karty a postačí si s procesorom, napríklad kancelárska práca, simulácie, výpočty a práca s dátami. Martian V8 je najbližšie 2 dni v horúcej akcii v eshope Gearbest.com za výborných 530 €. Počítať by si určite mal aj s dodatočnými poplatkami, pričom poštovné je 2,36 €.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú