Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

banner-note-7Určite vám nemusíme objasňovať situáciu okolo Samsungu Galaxy Note 7. Explodujúce batérie zapríčinili, že juhokórejský výrobca musel stiahnuť všetky doteraz predané kusy a spustiť výmenný program po celom svete. 

Prvotné odhady hovorili o strate okolo jednej miliardy dolárov v treťom štvrťroku. Celkový prepad príjmov by teda predstavoval 8,6 % oproti druhému štvrťroku. Podľa analytikov sa však situácia okolo giganta upokojila natoľko, že dokážu predpovedať úplne presný zisk v treťom štvrťroku, ktorý po novom predstavuje 6,7 miliárd dolárov. Prepad vo výnosoch by však mohol byť ešte kritickejší, keby sa Samsungu nepredávali dobre zvyšné vlajkové modely, teda Galaxy S7 a S7 Edge.

Samsung Galaxy Note 7 64GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

samsung-mobile-q3-16-profit-forecast

Do polovice roku 2016 boli čísla vskutku výborné a spoločnosť pevne držala oprate vo svojich rukách. Po tejto gigantickej afére sa, žiaľ, čísla prepadli na minimum až z roku 2015, čo vôbec nie je dobré. V grafe vyššie môžete vidieť predpokladaný výnos pre a po spustení výmenného programu. Koľko bude teda Samsung stáť tento neželaný problém podľa novej analýzy? Hovorí sa o čiastke na úrovni 1,35 miliárd dolárov. Lepšie správy má však priniesť posledný kvartál roka, kedy sa predaj Galaxy Note 7-čky opäť spustí naplno. Už začiatkom budúceho roka sa očakáva aj vlajková loď Galaxy S8, ktorá má vynahradiť stratený zisk.

TIP: Problémy okolo vybuchujúcich batérií spôsobujú zákaz používania Note 7-čky na verejnosti

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú